Friday, December 7, 2007

after the rain comes sun, after the rain comes rain again

Ce frumos, ce frumos...doar mi-am dorit sa apara soare si a aparut. Acum imi incazeste obrazul drept si imi incetoseaza privirea ochiului drept. Dar e bine. Si e iarna.

"Follow me now
To a place where you only dreamt of
Before i came along"

Thursday, December 6, 2007

dorinta dorintelor


A fost odata ca niciodata ziua mea. 21 in 21. Nu cred ca am sarbatorit vreodata mai mult timp ca anul acesta.
Am inceput marti cu mini petrecerea surpriza facuta de prieteni: tort, sampania si vin in camin , am continuat miercuri cu ziua mea, sarbatorita la birou, cu mult dulce si sfarsita cu o iesire in doi, film si plimbare. Apoi, joi, marea petrecere cu 19 invitati intr-o camera de 2, cu popcorn, pizza, vin si praji si muzica tare si deranjat vecini. Aaaa..si mima. Apoi, de vineri pana alaltaieri, cred ca au fost vreo 2,3 zile in care nu mi s-a spus la multi ani. In fine, am petrecut, am primit cadouri foarte dragute. Si da, pot sa zic ca a fost ziua mea frumoasa in camin.

De fapt sa revin la motivul acestui post. Nu ca sa ma laud ce frumos am sarbatorit ci sa am motiv sa vorbesc despre dorinta dorintelor. O veche superstitie spune ca nu e bine sa iti spui dorintele pentru ca nu se indeplinesc. Ei bine, ma risc. Dorinta mea e dorinta dorintelor. Intotdeauna cand suflu in lumanare, asta si pentru ca tot timpul sunt luata prin surprindere si prea emotionata ca sa gandesc spun repede cu fire de gand: imi doresc, imi doresc, imi doresc: SA FIU FERICITA. Ce inseamna asta, sincer, nici eu nu stiu.

Ideea de post mi-a venit saptamana asta mergand cu autobuzul, aproape singurele momente pe zi in care gandesc pentru mine si cu mine. Desi urasc autobuzele si ele pe mine, avem si zile de pact: Serile in care ma bucur de aglomeratie pentru ca imi ia mai mult timp sa ajung acasa. E o jumatate de ora/o ora pentru ganduri, pentru citit, pentru visat cu ochii deschisi. Recunosc ca se mai intampla sa fie si inchisi. Daca mai ai parte si de cate un stand up comedy sau o cearta devine si mai amuzant. Bun...revin.

In ultimul timp am devenit mai pragmatica si mai concentrata pe ce pot face sau ce trebuie sa fac, masurabil. Si atunci, m-am intrebat. Dorinta dorintelor mi s-a implinit? Sunt? Am? Voi? Nu e ca atunci cand iti doresti o masina, o ciocolata, o pereche de pantofi sau un parfum. It's not touchable. De exemplu, vine seara de Ajun a Ajunului de Anul Nou. Si ai o stare mai naspa, esti stresat ca nu ai idee cum va iesi de Revelion, ai mancat prea mult de Craciun, iti e frig si alte si alte probleme... si zici: ce viata nefericita. Poate nu zici dar sigur te simti ne fericit. Si atunci, daca ai avea un calendar mare pe care sa-ti notezi in fiecare zi fericirea. Cum ar fi? Oare asa pot masura fericirea? :))