Tuesday, August 5, 2008

coming back... in time

N-am mai scris din aprilie. Multe motive...niciunul suficient de plauzibil. Am inceput sa scriu despre timp, ei bine l-am cam lasat sa treaca.

Acum cateva ore, facand curatenie si incercand sa fac putin loc in jurul meu, sa pot respira, mi-am eliberat un dulap pentru hainele mamei mele. Ce am scos? Nu ca sa arunc ci doar sa mut undeva in libertate... Carti si caiete din liceu si generala, postere din bravo si popcorn pe care tata nu a mai apucat sa le puna drept tapet la toaleta de la tara, lucrari si teste la romana, istorie, fizica si mate. Iata ce m-a determinat sa scriu din nou, sa impartasesc aici. Pare-se ca dileme am avut dintotdeauna. Stim ca e amuzant sa iti recitesti jurnalul, ba chiar am recunoscut recent ca mi se pare straniu sa recitesc si ce scriu aici, dar sa citesc o compunere pentru romana, din liceu, clasa a 9-a e tare...

"Chipul si masca

De ce ne mascam? De ce mergem la carnaval?
Oare pentru ca... vrem sa ne distram sau pentru ca... gasim acel loc magic, al fantasticului, al aventurii, unde totul este posibil, unde raul este inofensiv?
Mai presus de toate este important sa stim ce masca sa alegem si sa realizam motivul alegerii.

Ne reprezinta masca?
Da. Chiar daca nu ne dam seama, alegerea mastii este marcata de subiectivism, de sentimente profunde, de personalitate, "de aspiratii nemarturisite" (completeaza doamna profesoara). Nu se poate face o generalizare a tinerilor mai precis a mastilor alese de adolescenti. Totul porneste din adancul inimi, din interior si se materializeaza in exterior.
De exemplu o persoana sensibila, timida, retrasa nu isi alege obligatoriu o masca in care sa se oglindeasca, ci poate, dimpotriva, ca o razvratire asupra destinului vrea sa devina altcineva (aparenta) lasand in urma chiar si pentru putin timp adevarata fiinta (esenta).
In acea masca, in acea aparitie ne punem toate sperantele dorind ca acel erou urmarindu-ne de oriunde sa nu fie dezamagit.
O masca reusita este aceea pentru care se pune suflet si pasiune in interpretare, care cu ajutorul chipului formeaza un intreg influentandu-se reciproc.

Castigam ceva?
Invatam sa ne invngem temerile si treptat sa fim multumiti de ceea ce suntem cu adevarat. Trezind in noi setea de cunoastere, setea de aventura, de mister duce in final la un regret: nu traim intr-o lume a vrajilor, a minunilor. Dar macar pentu cateva clipe apartinem unei lumi imaginare care ne schimba..."

simplu.naiv.timp.